Bettfysiologi

Bettfysiologi

Bettfysiologi

Tandläkare Anna Pettersson har vidareutbildats på Dawnson Academy inom bettfysiologi och bettrehabilitering. De kan utreda och behandla smärttillstånd i ansikte och käkar som uppkommit på grund av ett felaktigt bett. Vanliga symtom kan vara smärta, huvudvärk, yrsel, tinnitus och spänningar.


Så går utredningen till

Målet med utredningen är att hitta orsaker till symtomen och om vi kan, även behandla dem. Vid första besöket gör vi en noggrann undersökning av käkar, muskler och bett. Om fynden visar att orsaken till symtomen är stress med reflexmässigt spända muskler, ger vi dig övningar för rörelseträning av käkleder och käkmuskler.


Om det finns en störning i bettet

Om du har obalans eller någon annan störning i bettet kan det göra att det är svårt att slappna av i käkarna. Det kan till exempel vara att du tidigare har fått ett trauma mot käkarna, att dina tänder slits eller att du har snedställningar i tänderna. På Mälarkliniken kan vi hjälpa till att åtgärda dessa problem så att du kan bli smärtfri. Målet är att försöka individanpassa behandlingen efter den enskilda patientens besvär och det är viktigt att resultatet av behandlingen följs upp.

5
Betyg
21
Antal
16
Rek.

Bettfysiologi

Boka